Fryst hallontårta

Serverar: 8 portioner

Söt och syrlig glasstårta.

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl florsocker
  • 10-12 små maränger
  • 200 g hallon, färska eller frysta
  • 1 dl hallonsylt
  • Citronmeliss till dekoration
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden hårt och rör ned äggulor och socker.
    2. Vänd ned maränger och hallon och häll upp en pajform med löstagbar botten som är fodrad med plastfolie. Frys tårtan i minst 2-3 timmar.
    3. Smält sylten i en kastrull, ta fram tårtan och pensla den med hallonsylt, så det täcker och blir en glansig yta. Skär i bitar och garnera med citronmeliss. Servera direkt.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (1)

    Europe 21 november 2011

    Gillar dina recept, som är lätta att följa. Tack! Europe

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben