Fryst limetårta

Serverar: 12 portioner

Enkel att göra i förväg och bara ta fram ur frysen till festen. Glutenfri

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 dl florsocker
  • Garnering
  • Limeskivor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Riv mandelmassan och dela äggen. Rör ner äggvitorna i mandelmassan. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna.
    3. Vispa grädden hårt. Vispa ner saft och rivet skal av 1 lime, florsocker och äggulor. Bred ut gräddblandningen över kakan i formen och frys i minst 4 timmar.
    4. Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Garnera tårtan med limeskivor.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben