Fryst limetårta

Serverar: 12 portioner

Fräsch och somrig!

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • Rivet skal, pressad saft av en lime
  • 1 dl florsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassa. Dela äggen. Rör ned äggvitorna i mandelmassan. Häll smeten i en smord bröad form, med löstagbar kant, 24 cm i dm. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 min. Kakan ska kallna. Vispa grädde hårt. Vispa ner rivet limeskal och limesaft. Vispa ner florsocker och äggulor. Bred gräddblandningen över kakan i formen. Frys i minst fyra timmar. Ta fram kakan minst 30 min före servering. Garnera ex med tunna limeskivor.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben