Fryst moccatårta

Serverar: 10-12 portioner

God

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vanillinsocker
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ dl florsocker
  • 1 ½ msk snabbkaffe utrört i
  • 1 msk hett vatten
  • 2 äggulor
  • 25 g riven blockchoklad till garnering
  • Instruktioner

    Riv mandelmassan grovt på rivjärn tillsätt ägg, kakao och vanillinsocker och rör kraftigt till en jämn smet. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant ca 23 cm i diam och grädda kakan i 175 grader i ca 20 min låt den kallna i formen. Vispa grädden med florsocker rör ner kaffe och äggulor bred grädden över kakan i formen spritsa gräddstjärnor och gör ett mönster i grädden med hjälp av en gaffel. Täck formen med folie och ställ den i frysen i minst 3 timmar tag bort den löstagbara kanten strö riven choklad över och låt den stå i rummstemeratur ca 20 min före servering.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben