Fryst Picasso-cheesecake

Serverar: 12 portioner

Bakat skal av digestivkex med en härlig fyllning av vit choklad, crèam cheese, grädde och flagad mandel.

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 1-1/2 dl smält smör
  • Fyllning
  • 200 g vit choklad
  • 2 äggulor
  • 400 g philadelphia créam cheese
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • 1 dl flagad rostad mandel
  • Garnering
  • Hallon
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kexen och rör ner smöret. Tryck ut massan i botten och upp längs kanterna på en pajform, cirka 20 cm i diameter med löstagbar botten. Grädda skalet mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt det svalna. Smält chokladen i vattenbad. Låt den svalna och rör hastigt ner äggulorna. Mixa chokladen och färskosten till en jämn smet i en matberedare. Vispa grädde och äggvitor styva var för sig. Vänd ner dem i chokladsmeten. Häll upp smeten i formen. Ställ den i frysen över natten. Garnera med färska bär och blad av citronmeliss. Låt kakan stå i rumstemperatur cirka 10 minuter före servering.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben