Fullkornspaj med broccoli och svamp

Serverar: 4-5 portioner

En nyttig god paj, fylld med grönsaker.

Ingredienser

  • Pajdegen
  • 250 g lättkesella 1 %
  • 2 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 msk vatten
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Grillkrydda
  • Salt
  • Peppar
  • Chilikrydda
  • Äggstanningen
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Grillkrydda
  • fyllningen
  • 1 paprika
  • 400 g tinad broccoli
  • 300 g champinjoner
  • ½ purjolök
  • 140 g bacon
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienser till pajskalet och rör om tills det blir en fast degklump. Låt det stå kallt i minst 30 minuter. Kavla sedan ut degen och låt den täcka en smord pajform. Sätt ugnen på 200 grader och nagga pajen med en gaffel och låt den förgräddas i 10 minuter.
    2. Skär paprikan, broccolin, purjolöken och svampen i bitar och stek dem lätt (krydda), lägg sedan ut i pajskalet. Vispa sedan samman allt till äggstanningen och häll det över pajen. Grädda det i ca 20 minuter (tills äggstanningen har hårdnat).
    3. Medans pajen är i ugnen skär baconen i bitar och knaperstek det utan smör. Lägg det sedan på hushållspapper så fettet kan suga upp och när pajen är klar strö baconen över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben