Fullkornspaj med ost och skinka

Serverar: 4 portioner

En fullkornspaj med kesella och dinkelmjöl med en kalorisnål fyllning. 335 kalorier per portion

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g lätt kesella
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk flytande smör till formen
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 3 dl lättmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g rökt skinka
  • 1 dl purjolök i tunna skivor
  • 4 strimlade soltorkade tomater
  • 2 dl riven ost, 10 %
  • Tillbehör
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till pajskalet. Arbeta ihop till en deg och kavla ut den tunt mellan smörpapper. Tryck sedan ut den i en smord form som får vila kallt i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga degen med gaffel och förgrädda ca 10 minuter.
    2. Vispa samman ägg och mjölk, salta och peppra. Lägg resten av fyllningen i pajskalet och häll över äggsmeten. Grädda klart ca 20 minuter och låt vila en stund.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben