Fylld baconlindad köttfärslimpa

Serverar: 4-5 portioner

Jag tycker verkligen det blir gott när man lindar bacon runt det hela, och det ser lite fint ut också.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 dl havregryn
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 1/4 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ägg
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • Fyllning
  • 1 ask färskost med kantareller, 100 g
  • 50 g rökt skinka
  • 3 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg havregryn och potatismjöl i en skål.Tillsätt vattnet och rör om.Låt det stå och svälla i cirka 10 minuter.
    3. Tillsätt köttfärs, salt, peppar och ägg. Arbeta ihop till en smidig smet. Bred ut smeten till en ca 24x24 cm stor platta. Bred osten över köttfärsen, tärna skinkan och fördela den och persiljan över. Rulla samman det hela som en rulltårta med våta händer. Linda baconskivor runt köttfärslimpan.
    4. Stek i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    LindaPortos 27 september 2009

    Kanon gott, kommer att göra denna rätt flera gånger..

    suzukigs 28 november 2011

    Kanongott

    suzukigs 28 november 2011

    Kanongott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben