Fylld köttfärslimpa

Serverar: 4-6 portioner

Saftig köttfärslimpa med god fyllning...

Ingredienser

  • ½ dl Dansukker Fibrex
  • 1½ dl mjölk, valfri fetthalt
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk Dansukker Cane Syrup/Rörsockersirap
  • 500 g blandfärs
  • Fyllning
  • 400 g färskost med vitlökssmak
  • 2½ dl purjolök, finstrimlad
  • 1 vitlöksklyfta, riven eller finhackad
  • 1 msk röd chili, finhackad
  • 150 g rökt skinka i skivor
  • Skysås
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 1 msk Dansukker Cane Syrup/Rörsockersirap
  • 3 färska timjankvistar
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 tsk maizena redning
  • 25 g smör
  • Instruktioner

    1. Lägg fibrexen i en skål och häll på mjölken. Låt stå i 5 minuter. Rör i salt, peppar, senap och sirap. Tillsätt färsen och blanda väl.
    2. Fyllning: Rör osten smidig i en skål Blanda i purjolök, vitlök och chili.
    3. Bred ut färsen till en platta, cirka 25x35. Bred på ostfyllningen och lägg skinkan ovanpå osten. Rulla samman till en längd.
    4. Lägg i en smord form och baka färslimpan i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 45 minuter.
    5. Sås: Blanda samman vin, fond, sirap och vitlök och sjud under lock i 5 minuter. Lös redningen i lite vatten och red av skyn. Lägg i smöret och rör tills det smält.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben