Fylld Köttfärslimpa

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Ett recept jag provade en gång sen glömde bort! Sambon älskar denna köttfärslimpa! Mixade lite med receptet och de blev super gott =)

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk persilade
  • 1 tsk salt
  • fyllningen
  • 0.5 bit fetaost
  • 0,5 rödlök
  • 10 st oliver efetr smak och tycke
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda havregryn, mjölk och potatismjöl. Låt det svälla några minuter. Blanda i kryddorna och de söndervispade ägget. Rör försiktigt i köttfärsen. Blanda inte för mycke! Hacka oliver, fetaost, rödlök.
    2. Lägg ut ett bakplåtspapper och smöra en form. Stryk ut köttfärsen till en rektagel och strö ut fyllningen. Rulla ihop med hjälp av papperet! Lägg över i den smorda formen. Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 45 minuter.
    3. Servera med potatis och grönsaker!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben