Fylld cannoli

Serverar: 4 portioner

Ett recept från boken "Fransyska visiter" av Siv och Key L Nilson, som låter underbart. Jag blir galen om jag inte får chans att semestra i Frankrike så småningom!

Ingredienser

  • 3/4 dl socker
  • 50 g finhackad sötmandel
  • 35 g smält smör
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2½ dl apelsinjuice
  • Fyllning
  • 400 g färsk fårost
  • ½ dl florsocker
  • 100 g kanderad frukt
  • Sås
  • 500 g jordgubbar
  • 1 dl socker
  • Garnering
  • Vaniljglass
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Blanda socker, mandel, smält smör, rivet citronskal och apelsinjuice med visp i en skål. Sätt ugnen på 200°.
    2. Lägg ett bakpapper på en plåt. Bred ut 1 msk av smeten till en rund kaka, ca 10 cm i diameter, Grädda 5 minuter mitt i ugnen. Ta ut plåten, lossa kakan försiktigt och rulla den genast försiktigt runt ett cannolirör eller annat lämpligt verktyg. Låt den kallna innan röret tas bort. Baka fyra stycken.
    3. Skär den kanderade frukten smått. Blanda fårostmassan med socker och frukt med elvispen. Ställ i kylen.
    4. Mixa jordgubbarna till puré och smaka av den med socker. Droppa litet puré på kalla tallrikar och lägg på de färska bären, men spar plats för cannolin. Fyll cannolin med fårostmassan med hjälp av en tesked eller en tratt.
    5. Servera med vaniljglass, gärna överhälld med litet honung.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben