Fylld choklad med Amaretto-fudge

Serverar: 40-50 portioner

Dessert eller godis.

Ingredienser

  • 1 st chokladformar med små 'fack'
  • 250 g mörk choklad
  • Fyllning
  • 300 g ljus choklad
  • 0.75 dl vispgrädde
  • 1 tsk glukossirap
  • 25 g osaltat smör
  • 0.5 dl Amarettolikö
  • Instruktioner

    1. Pensla först chokladformarna med den mörka chokladen, smält och temperad. Låt stelna. Fyll sedan choklad i formarna upp till kanten, töm dem genast igen. Det bildas då ett lite tjockare chokladskal. Ställ in formarna i frysen och låt stå tills chokladen har stelnat.
    2. Gör under tiden i ordning fyllningen: Smält den ljusa chokladen i vattenbad. Koka grädde och glukossirap och häll blandningen i den smälta chokladen under omrörning.
    3. Ta undan kastrullen från värmen och vispa ner likör och smör (rumstempererat). Vispa tills massan är kallare än läpparna (dvs ca 30 grader). Lägg den i en garneringstratt och fyll chokladskalen tills det återstår 1 millimeter till kanten. Ställ dem åter kallt.
    4. Häll mörk choklad över när fyllningen har stelnat helt. Skrapa bort överflödig choklad längs kanterna. Ställ dem kallt igen och tryck ut dem när de har stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben