Fylld citronkaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Härlig kaka med vaniljkräm.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 3 1/2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Rivet skal av 1 citron
  • Fyllning
  • 3 dl vaniljkräm
  • Garnering
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk svartvinbärssaft
  • Ev strimlad mandel
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, låt svalna.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten tillsammans med citronskal. Tillsätt smöret och rör om väl.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 30-35 minuter i 175 grader.
    4. Låt kakan kallna.
    5. Dela kakan i 2 delar och lägg vaniljkräm emellan. Rör ut florsocker med saften och bred det över kakan. Strö på mandel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben