Fylld citronkaka
Serverar:
12 portioner
Tid:
1 timme
Härlig kaka med vaniljkräm.
Ingredienser
150 g smör
3 ägg
2 1/2 dl socker
3 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Rivet skal av 1 citron
Fyllning
3 dl vaniljkräm
Garnering
3 dl florsocker
2 msk svartvinbärssaft
Ev strimlad mandel
Instruktioner
Smält smöret, låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten tillsammans med citronskal. Tillsätt smöret och rör om väl.
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 30-35 minuter i 175 grader.
Låt kakan kallna.
Dela kakan i 2 delar och lägg vaniljkräm emellan. Rör ut florsocker med saften och bred det över kakan. Strö på mandel.
Liknande recept
Fyllda snöbollar
5
12
3
Ugnsstekta fyllda isterband
4
30 min
4
Rulltårta fylld med grädde och dajm
4.6
40 min
8-10
4
Fyllda isterband med basilika och parmesanmos
4.5
4
1
Fyllda dadlar
1 h
25
Fylld tjock korv
5
20 min
4
1
Fyllda kycklingfiléer med smak av medelhavet
4.7
4
5
Kycklingfilé fylld med mozzarella och salami
4.4
3
5
Fyllda ubåtar
5
15 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!