Fylld färsschnitzel

Serverar: 4 portioner

En enklare variant av chnitzel, men nog så god.

Ingredienser

  • 500 gr köttfärs
  • 3/4 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 1/2 dl vatten eller mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor rökt skinka
  • 4 skivor ost
  • ströbröd
  • smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Låt havregrynen svälla i vätskan i ca 10 min.Tillsätt färs, potatismjöl, ägg, salt och peppar. Arbeta ihop färsen. Forma färsen till 8 tunna biffar. Lägg ihop biffarna, två och två med skinka och ost emellan.
    2. Vänd chnitzlarna i ströbröd och stek dem i fett på medelstark värme i 4 - 5 minuter på var sida. Bjud schnitzlarna med klyftpotatis, sockerärter och skivade tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    soccermum 8 januari 2011

    Jättegoda! Serverade mina med potatismos och gröna ärtor :) Gjorde dem nog aningens för små för jag fick 6 stycken biffar men det gjorde ingenting! Lägger ut en bild så får du själv avgöra om du vill behålla den eller inte :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben