Fylld Filodeg

Goda piroger, servera som mellanmål eller till en god och mustig soppa.

Ingredienser

  • 500 g filodeg, 1 pkt
  • 300 g kassler
  • Smör till stekning
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g savoykål
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 dl Vispgrädde
  • 2 ägg
  • Havssalt
  • Färsk timjan till garnering
  • Instruktioner

    1. Tärna kasslern i 0,5 cm tärningar och stek i smör. Dela purjolöken, skölj den under rinnande vatten och skiva den samt tärna savoykålen, tillsätt till kasslern. Pressa i vitlök. Häll på grädde och låt koka ihop i 3–4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tag av från värmen och låt svalna lite.
    2. Dela varje filodegsblad i 3 delar på längden så varje bit blir ca 10 x 30 cm. Pensla filobladet med uppvispat ägg. Lägg en rejäl matsked fyllning i början på varje degremsa. Vik hörnet av degen över fyllningen så att det bildas en triangel. Fortsätt att vika runt fyllningen tills det formar ett trekantigt paket med många lager.
    3. Pensla pirogerna med uppvispat ägg, salta med havssalt, peppra och garnera med en timjankvist. Grädda i 180 grader ca 15 minuter mitt i ugnen.
    4. Servera som mellanmål eller till soppa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben