Fylld finsmakarfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kycklingfilé med fin fyllning är ett enkelt sätt att laga en festlig måltid.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 100 g soltorkad tomat i olja
  • ½ kruka basilika
  • 125 g brieost
  • Hushållssnöre eller tandpetare
  • 2 msk smör
  • 12-16 nystan bandpasta
  • Instruktioner

    Tina djupfrysta filéer. Skär en skåra i dem och vik ut dem. Banka gärna ut dem lite extra. Finhacka tomater och basilika. Skär brien i fyra stavar. Fördela tomat, brie och basilika på filéerna. Rulla ihop och fäst med snöre eller tandpetare. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn rullarna så att de får fin färg. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och stek färdigt mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Koka under tiden pastan enligt anvisningar på förpackningen. Låt filéerna vila ett par minuter, skär dem sedan i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben