Fylld fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Baconlindad och örtfylld fläskfilé.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • 2 msk smör el margarin
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g bacon i skivor
  • Matfett till stekning
  • Sås
  • 1 liten fin gul lök
  • 1 msk smör el margarin
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk maizenamjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • Potatis- och sellerimos
  • Gröna bönor
  • Gelé
  • Instruktioner

    1. Putsa bort fett och hinnor på filén. Skär ett djupt snitt längs med filén. Blanda matfett, persilja, basilika och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Bred blandningen i skåran och tryck ihop filén så den blir hel. Linda om med bacon.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Bryn filén runt om i lite matfett i en stekgryta. Flytta över köttet till en ungssäker form, sätt in i ugnen och stek i 15 min.
    4. Fräs löken mjuk i matfett. Häll på buljong och koka ihop tills hälften av vätskan återstår. Rör i senap och grädde och koka såsen ett par minuter. Red av med maizenamjöl utrört i lite kallt vatten. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
    5. Skär köttet tunt och servera med sås, mos av potatis och rotselleri, kokta grönsaker och gelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fläskfilé
    Fläskfilé är kanske den mest populära köttbiten i Sverige. Det är en f...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben