Fylld fläskfile

Serverar: 4 portioner

Fläskfile med italienska godsaker som mozzarellaost, parmaskinka och färska örter.Bra bjudmat då köttet kan förberedas i god tid.

Ingredienser

  • 600 gram välputsad fläskfile
  • 8 st torkade tomater i olja
  • 0,5 dl örter , tex . repad färsk rosmarin, slätbladig persilja , basilika och salvia
  • 3 st stora skivor parmaskinka
  • 150 gram mozzarellaost
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 ask steksnören
  • Enkel rödvinssås
  • 1 st schalotenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 msk olivolja
  • 2 krm Grovmald svartpeppar
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • Instruktioner

    1. 1. Snitta filen längs med men inte ända igenom.Banka försiktigt ut filen.Låt tomaterna rinna av och hacka dem.Lägg tomater,finhackade örter och skinka på filen.Skiva mozzarellaost och fördela skivorna på skinkan. 2. Tryck till fyllningen och rulla ihop filen.Bind om med steksnöre. 3. Sås:Grovhacka schalottenlök och vitlök.Bryn dem och svartpeppar i olja.Häll på vin,vatten och kalvfond.Låt koka 5 min. red av med lite majsstärkelse.HIT KAN FÖRBEREDAS.Sätt ugnen på 175°. 4. Bryn filen runt om i olivolja,salta och peppra under tiden.Lägg över filen i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen 15-20 min.Ta ut och låt köttet vila 10 min under folie.Skär upp i 1/2 cm tjocka skivor.
    2. Serveringsförslag Klyftpotatis och rödvinssås

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kajlin 29 juli 2008

    Väldigt gott och perfekt att få allting klart samtidigt, ingen hets. Tack för en italiensk upplevelse! Kajlin

    trialin 16 april 2011

    Enkelt och väldigt gott..... Tog rödlök i såsen och 2 dl vatten istället för 1. Perfekt till när man ska laga lite "finare" mat...

    Relaterade Artiklar

    Fläskfilé
    Fläskfilé är kanske den mest populära köttbiten i Sverige. Det är en f...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben