Fylld fläskfilé med valnötter

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Lätt lagad festrätt med valnötter och champinjoner

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • Persiljesmör (köps färdig i rullpack)
  • 50 g valnötter
  • Persilja
  • 300 g färska champinjoner
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk soya
  • Instruktioner

    1. Skär en djup skåra i fläskfilén. Fyll skåran med persiljesmör, grovt hackade valnötter och lite hackad persilja. Ta undan lite persiljesmör till champinjonerna. Lägg filén i en ungssäker form eller liten långpanna. Salta och peppra köttet och fäst ihop med tandpetare. Lägg hela eller delade champinjoner runt och klicka på persiljesmör. Pressa vitlök över. Stek i 175 grader, 30-40 min, beroende på tjocklek. Rör om bland champinjonerna några gånger under tiden. Lägg upp köttet på en skärbräda och låt vila medan såsen görs i ordning. Häll över champinjonerna och skyn i en kastrull. Till sätt crème fraiche och soya. Koka upp och smaka av. Servera såsen till köttet som skurits till knubbiga skivor.
    2. Det är gott med pasta till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben