Lätt lagad festrätt med valnötter och champinjoner
Ingredienser
1 kg fläskfilé
Persiljesmör (köps färdig i rullpack)
50 g valnötter
Persilja
300 g färska champinjoner
2 st vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
1 msk soya
Instruktioner
Skär en djup skåra i fläskfilén. Fyll skåran med persiljesmör, grovt hackade valnötter och lite hackad persilja. Ta undan lite persiljesmör till champinjonerna. Lägg filén i en ungssäker form eller liten långpanna. Salta och peppra köttet och fäst ihop med tandpetare. Lägg hela eller delade champinjoner runt och klicka på persiljesmör. Pressa vitlök över. Stek i 175 grader, 30-40 min, beroende på tjocklek. Rör om bland champinjonerna några gånger under tiden. Lägg upp köttet på en skärbräda och låt vila medan såsen görs i ordning. Häll över champinjonerna och skyn i en kastrull. Till sätt crème fraiche och soya. Koka upp och smaka av. Servera såsen till köttet som skurits till knubbiga skivor.