Fylld fläskkotlett med madeirasås

Serverar: 4 portioner

Skär en ficka i kotletten och fyll den med en blandning av färskost, svamp, soltorkade tomater och basilika.

Ingredienser

  • 4 krögarkotletter Deli Scan eller benfria kotletter
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 2 msk smör
  • Fyllning
  • 100 g champinjoner hackade
  • 1 msk smör
  • 50 g Buko färskost naturell
  • 4 soltorkade tomater, hackade
  • 2 msk basilika, hackad
  • Sås
  • 3½ dl vatten
  • 2 msk kalvfond, konc
  • ½ dl madeira eller rött portvin
  • 2 msk idealmjöl eller majsstärkelse
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Skär en ficka i köttet med en smal kniv. Salta och peppra.
    2. Ansa och finhacka champinjonerna och fräs dem i smör i en stekpanna. Låt dem svalna något. Blanda dem sedan med färkost, hackade soltorkade tomater och basilika. Rör om och lägg en sked av fyllningeni i fickorna i kotletterna.
    3. Tryck till kanterna och fäst ev med en tandpetare. Stek kotletterna i en stekpanna med smör på medelvärme, ca 3 min per sida.
    4. Mät upp vatten, kalvfond, madeira eller portvin och majsstärkelse eller idealmjöl i en kastrull. Vispa såsen under tiden den sjuder, 3 min. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben