Fylld hakkeböff med syrade rödbetor och grovsenapssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ett recept med både influenser från den danska och svenska sidan av sundet. Vill man kan man blanda i lite mer senap i såsen för att få lite mer krut i den. Tänk dock på att såsen ska inte koka efter att senapen är inblandad.

Ingredienser

  • Hakkeböff
  • 600 g oxfärs
  • 2 st hackade saltgurkor
  • 1½ msk finriven pepparrot
  • 3 kokta hackade potatisar
  • 3 hackade schalottenlökar
  • 2 ägg
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Såsen
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk skånsk grov senap
  • ½ msk spad från saltgurkan
  • Peppar
  • Salt (var försiktig med saltet då gurkspadet är salt)
  • Mjöl till redning
  • Syrade rödbetor
  • 3 medelstora råa rödbetor
  • 3 medelstora råa skalade morötter
  • 1 tsk matättika
  • 1 msk socker
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Blomkåls- och potatispuré
  • 4 hg potatis
  • 3 hg blomkål
  • 30 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Hakkeböff: Blanda färsen med äggen, löken och den kokta potatisen. salta och peppra. Gör fyra färsplattor. Lägg gurka och pepparrot i mitten och vik in kanterna.Ställ in i kyl.
    2. Såsen: Koka upp samtliga ingredienser. Sila och red av.
    3. Syrade rödbetor: Riv rödbetorna på den mellangrova sidan av rivjärnet. Koka upp i lättsaltat vatten ca 1 min. Låt svalna. Fräs rödbetorna i lite smör. Tillsätt sockret. Rör om och låt koka i 5 min. Tillsätt ättikan. Koka ihop i 1 min. Salta och peppra.
    4. Blomkåls- och potatispuré: Koka . Tillsätt den hackade och plockade blomkålen då det återstår 5 min av koktiden. Häll av vattnet. Blanda i resten av ingredienserna. Mixa till puré. Stek hakkeböffarna i het panna, ca 5 min. på varje sida. Lägg upp på fat tillsammans med resten av tillbehören.potatisen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben