Fylld hakkeböff med syrade rödbetor och grovsenapssås
Ett recept med både influenser från den danska och svenska sidan av sundet. Vill man kan man blanda i lite mer senap i såsen för att få lite mer krut i den. Tänk dock på att såsen ska inte koka efter att senapen är inblandad.
Ingredienser
Hakkeböff
600 g oxfärs
2 st hackade saltgurkor
1½ msk finriven pepparrot
3 kokta hackade potatisar
3 hackade schalottenlökar
2 ägg
Salt
Malen vitpeppar
Såsen
2 dl hönsbuljong
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk skånsk grov senap
½ msk spad från saltgurkan
Peppar
Salt (var försiktig med saltet då gurkspadet är salt)
Mjöl till redning
Syrade rödbetor
3 medelstora råa rödbetor
3 medelstora råa skalade morötter
1 tsk matättika
1 msk socker
Salt
Malen vitpeppar
Blomkåls- och potatispuré
4 hg potatis
3 hg blomkål
30 g smör
1 dl vispgrädde
Salt
Malen vitpeppar
Instruktioner
- Hakkeböff:
Blanda färsen med äggen, löken och den kokta potatisen. salta och peppra.
Gör fyra färsplattor. Lägg gurka och pepparrot i mitten och vik in kanterna.Ställ in i kyl.
- Såsen:
Koka upp samtliga ingredienser. Sila och red av.
- Syrade rödbetor:
Riv rödbetorna på den mellangrova sidan av rivjärnet.
Koka upp i lättsaltat vatten ca 1 min. Låt svalna.
Fräs rödbetorna i lite smör.
Tillsätt sockret. Rör om och låt koka i 5 min.
Tillsätt ättikan. Koka ihop i 1 min.
Salta och peppra.
- Blomkåls- och potatispuré:
Koka . Tillsätt den hackade och plockade blomkålen då det återstår 5 min av koktiden.
Häll av vattnet. Blanda i resten av ingredienserna. Mixa till puré.
Stek hakkeböffarna i het panna, ca 5 min. på varje sida.
Lägg upp på fat tillsammans med resten av tillbehören.potatisen
Liknande recept
Kommentarer (0)