Fylld helstekt kyckling

Serverar: 4-6 portioner

En annorlunda grillad kyckling, helstekt med saftig smakrik fyllning som doftar av örter.

Ingredienser

  • 1 stor färsk kyckling, ca 2 kg
  • 2 halverade citroner
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad rödlök
  • 150 g strimlad rökt skinka
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk blandade torkade örter
  • 2 skivor dagsgammalt vitt bröd utan kant i 1 cm tärningar
  • 3 msk rödvin eller kycklingbuljong
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Pressa citronen över kycklingen och gnid in citronsaften i skinnet.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs rödlöken två minuter tills den har mjuknat. Lägg i skinkan och fräs cirka 5 minuter. Tillsätt vitlök, örter och brödtärningar och fräs några minuter. Blanda ner vin eller buljong.
    3. Krydda kycklingen på insidan med svartpeppar och fyll den med skinkfyllningen. Lägg kycklingen med ryggen upp i en braspanna och ugnsstek i 45 minuter.
    4. Vänd kycklingen och stek sedan ytterligare 30 minuter. Kontrollera att den är färdig genom att sticka den i tjockaste delen av låret. Skyn som rinner ut ska vara helt klar och inte rosa. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt den vila 15 minuter.
    5. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    melande 19 februari 2012

    Det är ett riktigt gott recept, jag gjorde sås på det i pannan himelskt.

    lazy76 8 april 2012

    Vad menar du med en braspanna?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben