Pastarullar fyllda med kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En pastarätt jag rekommenderar.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 4 färska lasagneplattor
  • 1 grön eller
  • Gul zucchini
  • 12 parmaskinka, tunna skivor
  • 1 dl färsk spenat, förvälld och urkramad
  • 1,5 dl parmesan, färskriven
  • 1 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 4 msk rostade pinjenötter
  • Till servering
  • Frästa cocktailtomater
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i små smala strimlor. Fräs strimlorna i oljan cirka 5 minuter. Salta och peppra.
    2. Skär varje lasagneplatta i 3 band/remsor 5 cm x 26 cm. Skiva zucchinin, använd mandolin eller osthyvel.
    3. Lägg pastabanden/ remsorna bredvid varandra på en skärbräda. Lägg en skiva parmaskinka och en skiva zucchini på varje pastaband. Fördela över kycklingen, spenat och parmesan. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ rullarna i en smord ugnssäker form. Koka grädde och vin i en liten kastrull cirka 3 minuter. Ringla det över och runtomkring rullarna. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter. Ös rullarna med grädd- och vinblandningen 2–3 gånger.
    4. Garnera med rostade pinjenötter. Servera med frästa cocktailtomater och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben