Fylld kyckling med Apetinamos

Serverar: 4 portioner

Så gott!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 2 soltorkade tomater i olja
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 krm sambal oelek
  • Smör till stekning
  • Mos
  • 1 kg potatis av en mjölig sort
  • 2-2 1/2 dl varm mjölk
  • 2 msk smör
  • 150 g Apetina
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Banka ut kycklingfiléerna med handen. Krydda med salt. Finhacka tomaterna. Blanda rumsvarmt smör, tomater och sambal oelek. Fördela smöret på kycklingen.
    3. Vik ihop till paket och fäst med tandpetare. Bryn i smör i en stekpanna runt om. Lägg dem i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen ca 15 min. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Rör ner mjölken och smöret, smula i osten.
    4. Servera med stekta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gnagett 6 december 2008

    åååååå så gott!!!! Det var nog bland det godaste jag ätit! Tusen tack för receptet!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben