Fylld kaffelängd

Serverar: 15 portioner

Tid: 20 minuter

god till kaffet!

Ingredienser

  • 6 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 dl Socker
  • 1 tsk stött Kardemumma
  • 100 g Margarin
  • 1 Ägg
  • 2 dl Mjölk
  • Fyllning
  • 1 - 1 ½ dl Hallonsylt
  • Pensling
  • 1 Ägg
  • Instruktioner

    Blanda samman de torra ingredienserna. Finfördela matfettet i mjölet. Vispa samman ägget och mjölken. Rör ner vätskan i mjölblandningen. Klicka ut smeten i en lång längd direkt på en smord plåt. Gör en fördjupning mitt i längden och fyll den. Bred ev lite av degen över sylten. pensla degen med uppvispat ägg. Grädda längden mitt i ugnen i 225-250 graders ugnsvärme 15-20 min. Låt den svalna något innan den skärs i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben