Fylld kalkonfilé

Serverar: 4 portioner

Supergod rätt som passar lika bra till festen som till helgmyset

Ingredienser

  • 2 st kalkonfiléer ca 700 g
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl katrinplommon
  • 1 st lime
  • 1 msk honung
  • Sås
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st äpple
  • 1 msk margarin
  • 33 cl torr äppelcider
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 krm timjan
  • 2 dl grädde
  • 1 msk ljus maizena
  • Instruktioner

    1. Skär en längsgående ficka i kalkonfiléerna. Hacka aprikoserna och katrinplommonen. Blanda med rivet limeskal, limesaft och honung.
    2. Fyll filéerna med frukten och bind ihop med steksnöre.
    3. Krydda med salt och peppar och bryn filéerna runt om i stekpanna. Stek klart i ugn i 175 grader ca 30 min. Kontrollera med stektermometer att innertempen är 74 grader.
    4. Skala och hacka löken och äpplet och fräs i margarin. Tillsätt cider, fond och timjan och koka ihop tills hälften återstår.
    5. Sila såsen med grädde och red av med redning. Smaka av med salt och peppar.
    6. Servera kalkonen i skivor med potatiskaka, brysselkål och stekta äppelklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bocuracao 2 april 2010

    Toppengott! Det är inte så lätt att få en kalkonfile saftig, men denna blev kanonbra! Efter att jag startat visade det sig att mina torkade aprikoser var slut, så det blev bara katrinplommon denna gången och det blev lyckat också! 'Tack för ett superbra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben