Fylld kalkonfilé med tomatpasta

Serverar: 2 portioner

Snabb gourmémat som går hem hos de flesta! 410 kcal/portion

Ingredienser

  • 200 g kalkonfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 skivor kalkonbacon, halverade
  • 30 g mozzarella, skivad
  • 8 basilikablad
  • 1 tsk smör
  • 100 g spaghetti
  • 100 g squash, hyvlad
  • ½ lök, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 125 g körsbärstomater, halverade
  • ½ msk balsamvinäger
  • Tandpetare
  • Garnering
  • Färsk basilika
  • ½ dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär kalkonfilén i 4 skivor. Banka ut skivorna, salta och peppra. Lägg köttet på baconskivorna och lägg på ost och basilikablad. Rulla ihop till tjocka rullar med baconet ytterst.
    3. Fäst ihop med en tandpetare. Bryn dem runt om i smör. Lägg över rullarna i en smord ugnsform. Stek mitt i ugnen ca 10 minuter.
    4. Koka pastan och låt squash strimlorna koka med de sista 2 minuterna. Fräs löken mjuk i olja. Låt tomaterna fräsa med någon minut. Skvätt över vinäger, salta och peppra. Blanda med den avrunna pastan.
    5. Servera kalkonrullarna med pastan och toppa med riven parmesanost och färsk basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben