Fylld kålrabbi

Serverar: 4 portioner

Kålrabbi som fyllts med skinka och färska örter - en underbart läcker familjemåltid som dessutom är lätt att laga.

Ingredienser

  • 4 kålrabbi à ca 250 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g kokt eller rökt skinka
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk ströbröd
  • 1 knivsudd kajennpeppar
  • 1 nypa riven muskot
  • 4 msk riven ost
  • Smör eller margarin till formen
  • Instruktioner

    1. Skölj och skala kålrabbin. Spara de mjälla gröna bladen. Skär av ett lock. Koka kålrabbin (inte locket) 30 minuter i lättsaltat vatten. Hacka det gröna fint.
    2. Skala och tärna löken fint. Tärna även kålrabbilocken fint. Hetta upp oljan i en stekpanna med höga kanter. Fräs lök- och kålrabbihacket mjukt. Skala och pressa ner vitlöken. Skär skinkan i tärningar. Blanda lökblandning, skinka, 2 msk persilja, det gröna kålrabbihacket, ägg, ½ dl grädde och ströbrödet. Krydda med salt, peppar och kajennpeppar.
    3. Värm ugnen till 200 grader. Låt den kokta kålrabbin rinna av. Gröp ur kålrabbin med en sked. Lämna ca 1 cm tjock vägg kvar runt om. Fyll kålrabbin med skinkblandningen. Mixa det urgröpta köttet i en matberedare.
    4. Smörj en ugnsfast form med matfett. Ställ de fyllda kålrabbin i formen. Strö över riven ost. Blanda resten av grädden med persiljan och det mixade fruktköttet. Krydda med 1 tsk salt, peppar och muskot. Häll såsen runt om kålrabbin. Gratinera 25 minuter i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben