Fylld köttfärslimpa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En god och saftig köttfärlimpa med god sås.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 ägg
  • Ca 2 dl mjölk
  • 3-4 msk ströbröd
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 1 paket bacon
  • Ca 100 g riven (stark) ost
  • Sås
  • 3 dl grädde eller matlagningsgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl ketchup
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med lökhacket, ägget, mjölken, ströbrödet, kryddorna och vitlöken.
    2. Vippa upp på ett blött papper och platta ut till en platta 25x30 cm.
    3. Stek baconet på medelvärme och låt det rinna av. Lägg skivorna på köttplattan och täck med osten.
    4. Rulla försiktigt ihop och lägg den i en smord form med höga kanter. Vispa ihop grädde, chili och ketchup, häll såsen öven rullen.
    5. Grädda på nedersta falsen i ca 45 minuter i 200 grader. Serveringsförslag: Pressad potatis eller ris, samt en god sallad och lite persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben