Fylld köttfärslimpa med äppeltzatziki

Serverar: 4 portioner

Bacon runt limpan ger sälta och äppeltzatziki sötma.

Ingredienser

  • 3/4 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl mjölk
  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Fyllning
  • 100 g katrinplommon
  • 150 g fetaost
  • 1 pkt bacon
  • Äppeltzatziki
  • 1 äpple
  • 2 dl crème fraiche, gräddfil eller turkisk yoghurt
  • 2 pressade vilöksklyftor
  • 1 tsk torkad mynta
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en stor bunke. Låt svälla i 10 min. Tillsätt köttfärs, ägg, salt och peppar. Rör smeten smidig och forma till en limpa. Gör en fördjupning ner till limpans mitt och fördela katrinplommon och smulad fetaost där. Nyp ihop färsen och lägg på ett ungsäkert fat. Vira bacon runt om. Ugnstek limpan med stektermometer ca 50 min till 70 graders innetemperatur i 200 graders ugnsvärme.
    2. Äppeltzatziki: Tärna äpplet i små bitar och blanda med resten av ingredienserna till en tjock krämig sås.
    3. Servera limpan med hasselbackspotatis eller ungstekt klyftpotatis, sås och gröna bönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben