Fylld köttfärslimpa, med tre olika fyllningar

Serverar: 4 portioner

Gott, vilken fyllning du än väljer.

Ingredienser

  • ½ dl ströbröd
  • 1½ dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 400 g blandfärs
  • 1 ägg
  • Vitlöksfyllning med skinka
  • 1 ask färskost med vitlökssmak
  • 100 g rökt skinka
  • 1 dl klippt gräslök
  • Fetaostfyllning med oliver och tomat
  • 100 g fetaost
  • 1 dl hackade gröna oliver
  • 2 tärnade tomater
  • 2 tsk timjan
  • Het fyllning med chilipeppar
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 hackad gul lök
  • 1 chilipepparfrukt, urkärnad och finhackad
  • 100 g tärnad gräddost
  • 1 msk chilipulver
  • Pensling
  • 2 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Blanda ströbröd, vatten, salt och peppar. Låt stå och svälla ca 10 min.
    3. Blanda i färsen och äggen. Arbeta färsen till en smidig smet. Lägg den i en smord ugnssäker form.
    4. Forma färsen till en längd och gör en fördjupning i mitten. Välj någon av fyllningarna och lägg i fördjupningen. För ihop färsen över fyllningen.
    5. Smält matfettet och pensla över färsen. Stek mitt i ugnen i ca 50 min.
    6. Servera med klyftpotatis eller pasta, grönsallad och brytbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    solstralen 1 december 2008

    tack för en supergod köttfärslimpa..vi provade den med vitlöksost och skinka. Alla gillade den starkt och alla tallrikar var tomma efter måltiden. :-)

    Lilljeppe 4 januari 2009

    Jag gjorde en annan köttfärslimpa. Men ger fyllningen med vitlöksost 5 stjärnor. Det var så himla gott. Alla åt så de storknade. Tack Lena för receptet.

    Skruttan-pluttan 6 februari 2009

    Jag hade också en annan köttfärslimpa men med din vitlöksostfyllning i så gott, tack!

    mariie 20 september 2009

    Jag gjorde den här köttfärslimpan med vitlöksost den blev jättegod min man gillade den också.Nästa gång ska jag testa den med chilipeppar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben