Fylld kycklingfilé med sockerärtsfräs

Serverar: 2 portioner

Mycket god och lite festlig maträtt som även kan avnjutas i vardagen

Ingredienser

  • 2 stora kycklingbröstfiléer
  • 1 mozzarellakula
  • 2 skivor smakrik italiensk salami
  • 1 pkt sockerärtor (sugar snaps)
  • 4 salladslökar
  • 1 paprika (valfri färg, jag föredrar gul)
  • 4 färska champinjoner
  • 1 msk smör, margarin eller olja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär filéerna i "fjärilar" och vik ut dem. Skär salamin på mitten och skär tunna skivor av mozzarellan. Lägg 2 halvor salami och en eller två skivor mozzarella i kycklingen. Vik ihop, fäst med tandpetare och krydda.
    2. Stek kycklingen gyllenbrun på sidorna och efterstek den sedan i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
    3. Koka upp en kastrull med vatten och dra ifrån plattan. Lägg i sockerärtorna och lite salt i vattnet och låt dem ligga ca 2 minuter. Ta upp och spola med kallt vatten.
    4. Dela sockerärtorna på mitten. Hacka resten av grönsakerna så fint du vill ha dem. Fräs i stekpanna, salta och peppra under tiden.
    5. Serveras gärna med vitlökskryddad turkisk yoghurt eller tzatziki.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben