Fylld kycklingfilé med ugnsstekt potatis

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett recept från tv-programmet Rachael Ray. Har dock ändrat lite. Receptet där heter Spring Stuffed Chicken.

Ingredienser

  • 4 stora fina kycklingfiléer
  • 4 skivor pepparsalami
  • 4 skivor valfri hårdost, t.ex. gouda
  • Philadelphiaost, vitlök och örter
  • 4 potatisar
  • 4 morötter
  • 1 rödlök
  • Instruktioner

    1. Börja först med potatisen, morötterna och rödlöken. Skär de i önskad storlek, blanda alltihop i en långpanna och låt det ugnsstekas på 225 grader i 20-25 minuter.
    2. Ta kycklingfileérna skär dem vertikalt och få dem ganska så tunna och stora. Lägg dem på en skärbräda med plastfolie, platta sedan till dem med valfritt redskap. Jag använde en kastrull.
    3. När fileérna är tunna och fina lägg på fyllning på en sida. Skär salamin i avlånga skivor, skiva ost och smeta på philadelphiaosten på kycklingen. Lägg över ena delen av sidan och gör det till ett paket.
    4. Stek i stekpannan tills det är färdigstekt, tar olika lång tid beroende på hur tjocka fileérna är. Jag kryddade kycklingen med basilika, oregano, vitlökssalt, salt och svartpeppar. Potatisen, morötterna och rödlöken fick en dusch med flingsalt.
    5. Till detta gjorde jag en svampsås baserad på skyn som blev när jag stekte kycklingen. Dock skulle jag kunna tänka mig en kall sås till denna rätt, t.ex. Tzatsiki.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben