Fylld långfranska

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Perfekt till fredags myset i soffan...

Ingredienser

  • 1 st långfranska
  • 5 hårdkokta ägg
  • 1 st purjolök
  • 300 g strimlad skinka
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl majonäs
  • ev riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Hacka de hårdkokta äggen och strimla purjolöken. Rör ihop ägg, purjolök, strimlad skinka, creme fraiche och majonäs i en skål. Skär brödet i ganska tjocka skivor, 2-3 cm. Skär inte ända till botten, skivorna ska fortfarande sitta ihop i botten. Fyll varje skåra med fyllning. Klabbigt men kul... Strö ev över en god riven ost. Ställ franskan i mitten av ugnen, det tar 40-50 minuter för den att bli genom varm.
    3. P.S. Om det mot förmodan blir något över är det en perfekt frukost till dagen efter enligt min man.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    lotten298 4 oktober 2008

    Detta måste jag prova. Låter jätte gott :)

    spaceylisie 8 januari 2010

    Kanongott - MEN: Jag tog 3/4 purjo och uteslöt gräslöken helt vilket med facit i hand var ett vettigt beslut. Nästa gång tar jag en halv purjo, skippar gräslöken men tillsätter dijonsenap och örtsalt samt peppar! KANONGOTT i övrigt. Perfekt fredagsmysmat!

    rute 12 februari 2011

    Jättegott bra mys mat !!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben