Fylld laxbörs med vitvinssås

Serverar: 4 portioner

Gott! Använde Kalles färskost på tub istället för Philadelphiaost.

Ingredienser

  • Ca 1 kg laxfilé
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar, nymald
  • Fyllning
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 1/2 tsk fransk dragon, hackad
  • 2 msk gräslök, fint skuren
  • 2 krm seafood & fish, kryddkvarn Santa Maria
  • Sås
  • 2 1/2 dl grädde
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 1 tsk strösocker
  • 25 g smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skär laxfilén i 4 bitar med en ficka för fyllningen i varje bit. Salta och peppra. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Ansa, hacka och fräs champinjonerna i smör. Låt dem svalna. Blanda osten med dragon och gräslök. Tillsätt de frästa champinjonerna och seafood & fish- kryddan. Lägg en sked av fyllningen i fickan på laxen. Sätt in formen i nedre delen av ugnen i 225 grader, ca 15 minuter. Blanda grädde, vin och strösocker i en kastrull. Koka ihop tills 3/4 återstår. Tillsätt smöret och rör om tills det har smält. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera laxen med sås, kokt potatis, broccoli och blomkål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben