Fylld laxforell

Serverar: 4 portioner

Den saftiga fisken fylls med kryddigt mandelsmör och sjuds sedan långsamt i vitt vin.

Ingredienser

  • 2 rensade laxforeller à 700 g
  • Salt
  • Peppar
  • 50 g flagad mandel
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1½ msk smör eller margarin
  • 4 msk färskpressad citronsaft
  • Ett par strimlor citronskal
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippa färsk körvel
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj forellerna på in- och utsidan i kallt rinnande vatten. Krydda in- och utsidan med salt och rejält med peppar. Lägg fiskarna i en grund ugnsform eller långpanna.
    2. Kör mandel, bröd, matfett, citronsaft och citronskal i matberedaren.
    3. Skala och pressa vitlöksklyftan och hacka körveln fint. Blanda ner vitlök och körvel i brödblandningen. Lägg blandningen inuti laxforellerna. Häll vin och buljong över fiskarna.
    4. Täck över formen med folie eller lock och ställ in den i ugnen. Låt forellerna sjuda i ugnen i 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben