Fylld pajplatta

Serverar: 6 portioner

En god, enkel och lättgjord paj.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 200 g smör eller margarin
  • 200 g keso
  • 150-200 g hackad rökt skinka
  • 24 skivor hyvlad ost
  • 1-2 burkar skivade champinjoner
  • Svartpeppar
  • Muskot
  • Ägg
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl och matfett, arbeta in keso. Låt degen vila i kylskåp någon timme.
    2. Bryn svampen tills den är torr och ställ den att svalna. Kavla halva degen tunt, antingen till en plåtstor platta eller till två mindre ovaler.
    3. Lägg på ett lager hyvlad ost, täck med svamp och hackad skinka. Täck med ytterligare ett lager ost. Mal över lite peppar och riv över en aning muskot. Lämna en smal kant ofylld runtom och pensla den med lite vatten.
    4. Kavla ut resten av degen tunt och lägg den på den fyllda degplattan.Tryck till runt hela kanten med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i 25 minuter.
    5. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben