Fylld regnbågsforell

Serverar: 4 portioner

Huvudrätt.

Ingredienser

  • 4 st regnbåge eller regnbågslax
  • 100 g charlottenlök
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl vitt vin, torrt
  • 2 dl crème Fraiche
  • 3 st äggula
  • 200 g ostrester, rivna
  • Instruktioner

    1. Köp portionsforeller. Rensa forellerna. Lägg dem med buken nedåt på en skärbräda. Snitta med vass kniv efter ryggraden, från huvudet mot stjärten. Lossa ryggbenet genom att göra ett klipp bakom nacken och ett vid stjärten. Lyft ur ryggbenet.
    2. Skala och skiva löken. Sätt ugnen på 150 gr. Täck botten på en ugnssäker form med lök och lägg de öppna fiskarna ovanpå. Krydda och slå vinet runtom. Koka fiskarna i ca 10 min. Låt dem kallna.
    3. Öka ugnsvärmen till 225 gr.
    4. Rör ihop fyllningen och fördela den i de öppna fiskarna. Gratinera tills fyllningen fått fin färg. Garnera med dill och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben