Fylld rödspätta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Rödspätta med kaviar, mjukost och gräslök.

Ingredienser

  • 1 pkt djupfryst rödspätta eller
  • 8 färska rödspättafiléer
  • 1 ägg
  • Skorpmjöl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk olja
  • 2 msk smör
  • Fyllning
  • 2 msk kaviar
  • 50 g mjukost
  • Klippt gräslök
  • Garnering
  • Oliver
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Ta isär de nätt och jämnt tinade fiskfiléerna.
    2. Blanda kaviar, mjukost och klippt gräslök. Fördela fyllningen på filéernas ena sida. Vik dem därefter dubbla från huvud till stjärt.
    3. Panera dem i uppvispat ägg och kryddat skorpmjöl. Stek dem läckert bruna i väl upphettat oljeblandat smör. Garnera med skivade oliver och citronklyftor.
    4. Nykokt, dilldoftande potatis serveras till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gepe 26 februari 2010

    Jättegott. Nästa gång testar vi med pressad potatis till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben