Serverar: 4-6 portioner
Jättegott om man haft en lyckad svamputflykt, eller fyndat i frysen. Har bara provat med kantareller, men det går säkert bra med vilken som helst svamp
samman 4dl vetemjöl,2tsk bakpulver,1tsk socker 1/2tsk salt.Finfördela 50gram smör i detta,tillsätt sedan 11/4-11/2dl mjölk och arbeta snabbt ihop degen. Finhacka en stor lök,fräs den i smör tillsammans med 1l finhackad svamp och 1-2hg rökt skinka.Strö över 1msk mjöl,späd med grädde så det blir an sammanhängande massa.Smaksätt med salt,peppar och finklippt gräslök. Kavla ut degen till en rektangulär kaka,lägg fyllningen som en sträng i mitten.Sporra kanterna i breda remsor och vik upp dessa mot varandra varannan gång från var sida. Lägg längden på en smord plåt,grädda i 250 gr varm ugn ca 15-20 min eller tills den har fått fin färg. För att få ännu finare färg pensla med uppvispat ägg innan gräddningen