Fylld sconeslängd

Serverar: 4-6 portioner

Jättegott om man haft en lyckad svamputflykt, eller fyndat i frysen. Har bara provat med kantareller, men det går säkert bra med vilken som helst svamp

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 50 gram smör
  • 1 1/4 - 1 1/2 dl mjölk
  • en stor lök
  • 1 l finhackad svamp
  • 1 - 2 hg rökt skinka
  • 1 msk mjöl
  • grädde
  • salt
  • peppar
  • finklippt gräslök
  • Instruktioner

    samman 4dl vetemjöl,2tsk bakpulver,1tsk socker 1/2tsk salt.Finfördela 50gram smör i detta,tillsätt sedan 11/4-11/2dl mjölk och arbeta snabbt ihop degen. Finhacka en stor lök,fräs den i smör tillsammans med 1l finhackad svamp och 1-2hg rökt skinka.Strö över 1msk mjöl,späd med grädde så det blir an sammanhängande massa.Smaksätt med salt,peppar och finklippt gräslök. Kavla ut degen till en rektangulär kaka,lägg fyllningen som en sträng i mitten.Sporra kanterna i breda remsor och vik upp dessa mot varandra varannan gång från var sida. Lägg längden på en smord plåt,grädda i 250 gr varm ugn ca 15-20 min eller tills den har fått fin färg. För att få ännu finare färg pensla med uppvispat ägg innan gräddningen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben