Fylld spätta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Supergod rätt som jag åt när jag var med i vikt väktarna för länge sedan, låt er inte avskräckas av det.

Ingredienser

  • 8 spättafiléer
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk mjukost
  • 2 msk dill
  • 1 msk ströbröd
  • 1 msk riven parmesanost
  • Citronsås
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 tsk ljus maizena redning
  • Saft av ½ citron
  • Salt
  • Peppar
  • Dill
  • Räkor
  • Instruktioner

    1. Lägg ut filéerna. Salta och peppra lätt. Klicka mjukost på 4 av filéerna, strö på dill och lägg på de 4 andra. Tryck till. Lägg spättorna i ugnsform, salta och peppra. Blanda och strö på ströbröd och parmesanost. Droppa över lite fett. Ställ formen mitt i ugnen och stek tills de fått fin färg.
    2. Sås: Koka upp buljongen med mjölk, rör i redningen. Smaka av med citron, salt och peppar. Rör i lite dill. Serveras med en hög räkor ovanpå, potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben