Fylld tilapiafilé på champinjonbädd.

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Tilapia är en av de bästa utländska fisksorterna tycker jag. Den här maträtten finns i en annan tappning, men då med en annan fisksort och utan parmesanost, det är inte heller något vin i de champinjoner som serveras till den rätten. Så jag tvekar inte att kalla det här receptet för mitt eget!

Ingredienser

  • 4 tilapafiléer
  • 8 färska gröna sparrisar
  • 8 tunna klyftor citron
  • 4-5 msk champinjonpurè
  • 1 knippa persilja
  • 1 msk riven parmesanost
  • ½ msk grädde
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Vetemjöl
  • 2 ägg
  • Ströbröd
  • Smör, till stekning
  • Olja, till stekning
  • 4 hg färska champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 ½ dl grädde
  • ½ dl vitt vin
  • Salt
  • Smör
  • Nymalen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda champinjonpuré, finhackad persilja, parmesanost och grädde i en skål, smaka av med salt och peppar.
    2. Skölj och torka av fisken, lägg den på ett plant underlag och dela den längs med och mitt i filén så att det blir två lika stora tunna filéer. Salta och peppra fisken. Bred ut champinjon/ost blandningen över fyra av fiskfiléerna och lägg tillbaka den andra delen ovanpå blandningen. Vänd försiktigt fisken först i vetemjöl sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Låt dem vila en stund.
    3. Skär champinjoner i skivor, hacka vitlöken fint. Värm matfettet i en stekpanna eller en vid gryta och fräs vitlöken utan att den tar färg. Lägg ner de skivade champinjonerna och fräs till all vätska har kokat in och svampen börjar att få lite färg. Häll på grädde och vitt vin. Låt småputtra till en tjock stuvning.
    4. Förväll sparrisen i svagt saktat vatten, spola den så att den inte efterkokar.
    5. Stek fisken i smör och olja tills den får en vackert brun stekyta.
    6. Lägg den stekta fisken på en bädd av champinjoner, garnera med 2 sparris och 2 citronklyftor på varje fiskfilé.
    7. Servera med pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben