Fylld vetekrans

En enkel och god krans

Ingredienser

  • 75 g margarin
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1/4 tsk salt
  • ca 9 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • Fyllning
  • 100 g margarin
  • 2 ½ msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl kokosflingor
  • Uppvispat ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Smält fettet, tillsätt mjölken och låt degspadet bli handvarmt. Häll det över den söndersmulade jästen i en degbunke, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt och socker. Knåda in mjölet och låt degen jäsa övertäckt.
    2. Rör margarin till fyllningen, tillsätt övriga ingredienser och rör fyllningen jämn. Kavla ut den jästa degen till en rektangulär kaka. Bred på fyllningen och rulla ihop. Forma rullen till en krans, lägg den på en plåt och klipp kransen. Låt jäsa. Pensla med ägget och grädda i 225 grader i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    solvik207 13 oktober 2010

    mycket gott.Kokosen gjorde att den fick en annorlunda smak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben