Fylld veterulle

Tid: 1 timme 30 minuter

Jättegott att bjuda på till en öl eller ett glas vin. En kopp the är inte heller fel.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 gr jäst
  • 75 gr smör
  • 2 tsk salt (mindre om fyllningen är väldigt salt)
  • 3 msk honung
  • 13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 gr rökt skinka eller lufttorkad
  • 3-4 tomater eller 1 ask cocktailtomater i skivor
  • 2 skivade mozarellabollar
  • 1/2 dl färska örter t ex basilika, persilja eller timjan
  • gourmessalt
  • Instruktioner

    Värm mjölken och blanda med jästen. Blanda i salt, honung och vetemjöl. Låt jäsa i 45 min. Ta upp degem och knådan den. Dela i två delar. Kavla ut varje del i en rektangulär form och lägg skinka, ost och örter på. Rulla ihop som en rulltårta. Lägg på plåt för att jäsa i 20 min. Skåra rullarna och grädda i 250 grader i 10 min och sänk sedan till 200 grader. Grädda i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben