Fyllda ägghalvor till påsk

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Uppskattad och utmärkt buffémat är kokta och fyllda ägghalvor. Här kommer en mager variant där majonnäsen är ersatt med mager kesella eller matlagningsyoghurt – ta vad du tycker är godast! Beräkna två halvor per person om du har ett par olika sorters fyllningar.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • Sallad
  • Fyllning
  • 4 msk kesella
  • 1 msk osötad senap
  • 1 krm chilipeppar
  • Till dekoration
  • Skalade räkor, dillkvist
  • Strimlor av pastrami, äppelklyfta
  • Svart oliv, liten rädisa
  • Rom, rödlök, svartpeppar
  • Strimlor av lax, dillkvist
  • Instruktioner

    1. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten – är de rumsvarma är risken att de spricker minimal. Koka upp utan lock. Börja ta tid. Stora, liksom kalla, ägg behöver 9 minuter för att bli hårdkokta. För små rumsvarma ägg räcker det med 8 minuter.
    2. Spola de kokta äggen i kallt vatten. Skala och skär i halvor. Skölj kniven i kallt vatten mellan varje ägg så får du fina halvor.
    3. Peta ut gulan. Mosa ihop den med kesella, senap och chilipeppar. Lägg tillbaka fyllningen i ägghalvorna. Dekorera med någon extra fyllning.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben