Fyllda apelsiner med maräng

Serverar: 6 portioner

En annorlunda och gratinerad fruktsallad med marängtäcke. Mums!

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • 3/4 dl torkade fikon
  • 3/4 dl torkade dadlar
  • 25 g grovhackade valnötter
  • ½ tsk kanel
  • Ca 1 msk konjak, mörk rom, calvados eller cointreau
  • Marängtäcke
  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Dela 3 av apelsinerna i halvor och skär försiktigt ut fruktköttet. Skär fruktköttet i små bitar. Spara skalen. skär bort en tunn skiva i botten så står de stadigare. Skala den fjärde apelsinen med en kniv så att det vita försvinner. Skär ut hinnfria klyftor.
    2. Skär den torkade frukten i små bitar. Blanda frukt, grovhackade valnötter och kanel. Fyll skalhalvorna med frukten och droppa över lite sprit.
    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret och fortsätt vispa till en seg marängsmet. Klicka marängsmeten över frukten.
    5. Gratinera i mitten av ugnen till marängen har fin färg, 12-15 minuter. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben