Fyllda apelsinrullar

Serverar: 25 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En liten kaka smakar alltid gott som tillbehör till goda desserter som glass, fromage m.m.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 75 g mandelmassa
  • 25 g smör eller margarin
  • 3 msk hackade syltade apelsinskal
  • 1 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • Garnering
  • 1 dl florsocker
  • 1-2 msk vatten
  • 2-3 msk hackade syltade apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt ägget och mjölet och arbeta snabbt ihop alltsammans. Platta ut degen något och lägg den i en plastpåse som får ligga i kylen ca 1 timme.
    2. Förbered fyllningen under tiden. Riv mandelmassan på rivjärn eller finfördela den i matberedare. Arbeta in matfettet. Tillsätt apelsinskal, ägg och mjöl.
    3. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25x35 cm. Dela den i bitar på 5x5 cm. Lägg litet mandelfyllning mitt på varje degplatta och rulla ihop till en ca 2 cm bred rulle. Lägg rullarna med skarven nedåt på smord plåt eller direkt på bakplåtspapper.
    4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200° 10-12 minuter. Låt dem kallna på galler.
    5. Rör samman florsocker och vatten till en smidig glasyr och bred litet av den på varje kaka. Garnera med apelsinskal.
    6. Förvara kakorna i burk med lock. De går utmärkt att frysa och kan ligga frysta 3-4 månader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben