Fyllda auberginebåtar

Serverar: 4 portioner

Grönsakerna får en spännande och lite annorlunda smak av anisfrön, köttet från auberginerna blir krämigt om det tillagas på det här viset.

Ingredienser

  • 2 medelstora auberginer
  • 300 g pumpa
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk anisfrön
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • ½ dl oliv- eller rapsolja
  • Olja till stekningen
  • 1-2 msk färsk mynta, hackad, eller andra örter
  • 100 g fetaost
  • ½ dl valnötter
  • ½ granatäpple
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Halvera auberginerna på länden. Skär en linje runt fruktköttet cirka 1 cm från skalet. Skär ett rutmönster som inte ska gå igenom skalet. Gröp ur köttet med en sked, hacka det grovt och lägg det i en bunke.
    2. Lägg auberginehalvorna med snittytan nedåt på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
    3. Skala pumpan och släng kärnorna. Skär den i 2 cm stora tärningar. Skala och hacka lök och vitlök fint. Blanda auberginekött, pumpa och den hackade löken. Rör ner anis, salt, peppar och olja. Stek blandningen i lite olivolja. Blandningen ska vara ganska mjuk.
    4. Vänd på de ugnsbakade auberginehalvorna och fördela grönsaksblandningen i dem. Smaksätt med salt och peppar.
    5. Smula över mynta, fetaost, valnötter och granatäpplekärnor. Servera med en blandad grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben