Fyllda chokladhjärtan

Choklad och kaffe är klassiska kombos. Här i en dubbel kaka.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 330 g vetemjöl, 5½ dl
  • 2 msk kakao
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 1 tsk snabbkaffepulver
  • 150 g smör
  • 1½ dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 msk kahlúa, kan uteslutas
  • Instruktioner

    1. Ger ca 35 dubbla kakor
    2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt mjöl och kakao. Häll i äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i kylskåpet ca en timme.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk till en ca ½ cm tjock platta. Ta ut små hjärtan ur degen med ett mått (eller någon annan figur). Lägg hjärtana på plåtar med bakplåtspapper.
    4. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter och låt kallna på galler.
    5. Stöt kaffepulvret i en mortel. Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt kakao, likör och kaffepulver. Lägg ihop kakorna två och två med fyllning emellan. Förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben