Choklad och kaffe är klassiska kombos. Här i en dubbel kaka.
Ingredienser
250 g smör
2 dl florsocker
330 g vetemjöl, 5½ dl
2 msk kakao
1 äggula
Fyllning
1 tsk snabbkaffepulver
150 g smör
1½ dl florsocker
1 msk kakao
1 msk kahlúa, kan uteslutas
Instruktioner
Ger ca 35 dubbla kakor
Rör smör och socker poröst. Tillsätt mjöl och kakao. Häll i äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i kylskåpet ca en timme.
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk till en ca ½ cm tjock platta. Ta ut små hjärtan ur degen med ett mått (eller någon annan figur). Lägg hjärtana på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter och låt kallna på galler.
Stöt kaffepulvret i en mortel. Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt kakao, likör och kaffepulver. Lägg ihop kakorna två och två med fyllning emellan. Förvara svalt.