Fyllda goda påskägg

Serverar: 4 portioner

Perfekt på påskbordet.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • 2 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk finskuren dill
  • 3 msk laxrom
  • 3 msk löjrom
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ingredienserna med en gaffel och fyll äggen.
    2. Dela äggen så nära toppen som möjligt, det ska bara vara ett lock att lyfta av. Blanda äggulor och vitor med grädden. Salta och peppra. Hetta upp smöret i en tjockbottnad panna. Häll i äggsmeten.
    3. Rör långsamt mot botten tills det bildats en krämig röra. Den får ej bli för fast. Rör ner dill, lax- och löjrom i äggröran. Skeda ner den i äggskalen. Ps:
    4. Äggskalen bör noga rengöras efter urtagning, för att vara på säkra sidan skall man också lägga de tomma skalen i kokande vatten, pga salmonellarisken.
    5. Både fina och goda på påskbuffén! Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben